Ελληνικά English


Πρόσφατα Νέα
ΜΙΑ PERIPETEIA

Ο Βασίλης Ευμολπίδης έκανε την παρουσίαση του πρώτου του βιβλίου του με τίτλο: MIA PERIPETEIA Ταξίδι στον Κόσμο, την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Ν.Κ.Κ), που στεγάζεται στη Δημ. Σούτσου 46 στην Αθήνα. Το βιβλίο εκπορεύεται από την παρακαταθήκη των γονέων του Βασίλη για τη σημασία των ταξιδιών στη ζωή των ανθρώπων, την οποία θέλει να αφήσει και στη δική του οικογένεια αλλά και στους αναγνώστες του βιβλίου.

Παρουσιάζονται οι εμπειρίες του Βασίλης από ταξίδια σε 26 από τις 73 χώρες που έχει επισκεφθεί για λόγους εκπαίδευσης, εργασίας και τουρισμού. Τα ταξίδια έγιναν στην περίοδο 1973-2013. Στις περιγραφές του ο Βασίλης αναδεικνύει την μεγάλη παρουσία και τη σημασία του ελληνισμού, μέσω των Ελλήνων και της ελληνικής γλώσσας ακόμη και στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου.

Ο τίτλος του βιβλίου ΜΙΑ PERIPETEIA με χρήση 2 ελληνικών λέξεων, η μία από τις οποίες είναι γραμμένη με λατινικούς χαρακτήρες οφείλεται στη χρήση της ελληνικής αυτής λέξης και στα Βαλκάνια –αλλά και σε άλλες χώρες- με την ίδια έννοια όπως και στα ελληνικά. Και πράγματι τα ταξίδια αποτελούν μια αέναη PERIPETEIA για κάθε άνθρωπο. Άλλωστε όπως έγραψε και ο Ν. Καζαντζάκης “όσο ταξιδεύω, νιώθω πως το ταξίδι για μένα είναι ανάγκη ελευθερίας! Γιατί αυτά (τα ταξίδια) με έβγαλαν στο κόσμο. Με ταξίδεψαν και μου άνοιξαν τα μάτια”.

Το εξώφυλλο του βιβλίου και η εσωτερική εικονογράφηση από 19 πρωτότυπα έγχρωμα κολάζ έγιναν από την Μαριάνα Ευμολπίδου, κόρη του Βασίλη.

Τα δικαιώματα του βιβλίου ο Βασίλης εκχώρησε στον Νέο Κύκλο Κωνσταντινουπολιτών και τα όλα έσοδα θα διατεθούν για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς του Ν.Κ.Κ.

Κατηγορία: Εκδηλώσεις    
Ημ/νια:7/18/2017

Πρόσφατα Νέα

Newsletter Τεύχος 27

Ημ/νια: 12/20/2017
ΜΙΑ PERIPETEIA

Ημ/νια: 7/18/2017
Newsletter Τεύχος 26

Ημ/νια: 7/17/2017